
Flott åpning av Oslo Nye Høyskoles campus på Adamstuen
Torsdag 27. mars åpnet Oslo Nye Høyskole offisielt sin nye campus på Adamstuen. Til stede under åpningen var studenter, ansatte, samarbeidspartnere, i tillegg til forsknings- og høyere utdanningsminister Sigrun Aasland, som ledet den offisielle åpningen.
Publisert i Nyheter Fredag 11. april, 2025 - 09:53 | sist oppdatert Fredag 11. april, 2025 - 10:10
Høyskolen åpnet dørene til sin nye campus for både ansatte og studenter i januar, og har allerede rukket å bo seg litt inn før den offisielle åpningen. Med omtrent 4000 studenter på nett og sted, markerer åpningen av campusen en viktig milepæl i satsningen på moderne og fleksibel utdanning. Campus Adamstuen, som de nye lokalene er blitt døpt, ligger i spennende et område som utvikles av Oslo Kommune og Linstow.
Det ble holdt flere taler under åpningen, blant annet av forsknings- og høyere utdanningsminister, Sigrun Aasland, som fikk æren av å åpne campusen ved å klippe det obligatoriske båndet, holdt av to studenter.
Jeg vil gjerne få gratulere ONH med ny campus! En ny og levende campus på Adamstuen vil mange studenter få glede av framover. Her ligger det godt til rette for studentaktivitet, læring og trivsel, og jeg gleder meg til å følge med på utviklingen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Sigrun Aasland (Ap).

Rektor ved høyskolen, Sander Sværi, trakk frem viktigheten av utdanningsinstitusjoner for bylivet og lokalmiljøet.
Alle som kan byutvikling vet at noe av det beste som kan skje for en bydel er etableringen av en høyskole eller universitet. Vår nye campus er derfor bra for Oslo, og bra for bydel St.Hanshaugen. I tillegg er ONH også god distriktspolitikk med våre rundt 3000 nettstudenter spredt over hele Norge, sa han i sin tale under åpningen av Campus Adamstuen.
- Studenter kan vokse i eget tempo
En svært glad og fornøyd administrerende direktør, Morten Danielsen, tok på seg rollen som konferansier under åpningen. I sin tale trakk han frem hvordan jobbmarkedet blir mer uforutsigbart, samtidig som samfunnet fremover vil trenge flere i arbeid over lengre tid. Dette krever fleksible utdanningstilbud. Her mener Danielsen at de store institusjonene muligens har ligget noe etter i tilpasningen.
Stadig flere trenger fleksibiliteten til å kombinere studier med jobb, familie eller andre interesser, mens enkelte trives best i et mer personlig læringsmiljø. Derfor legger vi til rette for at studenter kan vokse i sitt eget tempo og finne den studieretningen som passer best – enten de starter rett fra videregående, er midt i et karriereskifte eller ønsker å utforske et nytt fagfelt, sier han.

Blir en del av et nytt lokalmiljø
Oslo Nye Høyskole holdt tidligere til i lokaler på området til Lovisenberg sykehus. Høyskolen startet sin virksomhet ut fra noen rom i én etasje, og etter hvert som studentmassen og studietilbudet økte, utvidet høyskolen lokalene til fire etasjer og flere eksterne lokaler for å kunne huse både studenter og ansatte. Rektor Sander Sværi fortalte at for de ansatte på ONH så var overgangen fra Lovisenberg til Adamstuen stor.
Vår nye campus må tilskrives summen av alle på ONH sin individuelle innsats med å utvikle attraktive studieprogram og emner, samt en kultur for å se og bry seg om hver enkelt student. Derfor er campus Adamstuen mer enn et bygg for oss. Det er et monument over hver eneste time som er lagt ned i utvikling av god undervisning, oppfølging og omsorg for alle studentene vi har, forteller han.

- ONH gir det beste fra begge verdener
Nicklas Hoff (25) er tredjeårsstudent i statsvitenskap ved Oslo Nye Høyskole, i tillegg til å være leder for studentrådsstyret ved høyskolen. Hoff holdt også en flott tale under åpningen av den nye campusen, hvor han blant annet trakk fram at han setter stor pris på å kunne veksle mellom nettstudier og campus:
Det er fint å kunne velge løsninger som passer hverdagen min. Jeg får «det beste fra begge verdener», fleksibilitet når det trengs, og et aktivt campusmiljø når jeg ønsker det. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med egen studietid. Skolens fokus på gode relasjoner mellom studenter og forelesere er absolutt noe som gjør de tyngre timene med studier mye bedre.
